Terugblik FestiVia Belgica 2019

Auteur: Via Belgica
Fotografie: Philip Driessen

Het festival startte op vrijdag 14 juni met een Romeins sharing diner. In de tuin van Villa de Proosdij stonden lange tafels klaar voor een diner op basis van authentieke recepten. Op zaterdagmorgen 15 juni verkende je de Via Belgica rennend met een hardloopgids o.l.v. Raoul Spronken van Maastricht Running Tours.

Op de Beleefmarkt op zaterdag 15 en zondag 16 juni proefde je de lekkerste Romeinse hapjes, en leerde je de Via Belgica en het uitgebreide Romeinse erfgoed kennen. In de Romeinse open keuken gingen lokale gastkoks aan de slag met ingrediƫnten van producenten uit de regio. Er zijn foodstands met wijnen en cocktails, en ook de Via Belgica foodtruck rukte uit. Kinderen gingen schatzoeken of de gladiatorenschool bezoeken. Ook waren er lezingen onder meer over Romeinse planten en kruiden.

FestiVia Belgica was de voorlopige lauwerkrans op het werk van de Vrienden van Via Belgica, een groep betrokken ondernemers, vrijwilligers, instellingen en overheden. Al ruim twee jaar zetten ze samen met de aanjagers van Via Belgica het Romeins verleden in Zuid-Limburg op de kaart. Na de Romeins Zuid-Limburg gids en talloze activiteiten bracht FestiVia Belgica alle inspanningen nu samen in een allesverbindend festival voor jong en oud.

FestiVia Belgica 2019 from viaStory on Vimeo.

Lees ook

Een snelkookpan vol Romeins WOW-gevoel

Expositie over de Romeinse idylle met een rijke tijdmachine.

toon alles