Knapzakroute Geuldal & Meerssen

Auteur: Via Belgica
Fotografie: Via Belgica

Ontdek de Romeinse schatkamer van Meerssen

Deze wandeling loopt langs plekken waar de Romeinse geschiedenis zich onder de grond verscholen houdt. Al sinds de 19e eeuw wordt er in Meerssen druk gezocht naar Romeinse resten. De vindplaatsen van Romeinse villa’s, godenbeelden en het vermoedelijke tracé van de Via Belgica kom je hier allemaal tegen.

De route voert je door zowel de prachtige natuur van het Geuldal als door het centrum van Meerssen. Bovendien is de route geschikt voor het hele gezin!

In je knapzak vind je naast de beschreven route allerlei lekkers om onderweg van te genieten, zoals kaas, worst, breekbrood, appels en kersensap. Een knapzak voor 2 personen kost € 17,50. Graag een dag vooraf bestellen via info@uitspanningdenachtegaal.nl of 043 – 364 21 61.

Over de Via Belgica vonden de Romeinen hun weg door Zuid-Limburg. Nu is het jouw beurt!

Route-informatie

  • Startpunt: Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen 
  • Parkeren: Parkeerplaats Uitspanning de Nachtegaal 
  • Afstand: 5,6 km 
  • Duur: 1,5 uur
  • Optioneel: Boek een gids en laat je meevoeren in het rijke Romeinse verleden van Meerssen! De gids neemt je mee op pad en leidt je langs alle belangrijke Romeinse hotspots en zal er uitgebreid over vertellen. De rondleiding met een gids duurt 1,5 uur en kost € 95,- (incl. btw). Reserveren 5 dagen op voorhand (o.b.v. beschikbaarheid) via info@kfproductions.nl of 06 – 250 36 123.

De beschreven route ontvang je bij vertrek samen met de knapzak.

Lees ook

Zij schreef voor het Lux-festival de levensverhalen van Lucius & Co

De Romeinen gaan terug naar school

toon alles