Uitverkocht huis voor Romeins parcours-toneel

Auteur: Harry Lindelauf
Fotografie: Henk

‘We zweven nog een beetje. Drie weken geleden hadden we 300 kaarten verkocht, nu waren we met 1300 bezoekers meer dan uitverkocht. Het is fantastisch’. Marc Hermans, met Marc Charlier en Roger Lataster het creatieve team van het ‘archeofestival ‘Sempervivetum’ in Bocholtz kan terug kijken op een bijzonder succes. ‘Zo met acteurs op locatie de streekgeschiedenis met gedegen informatie en met amusement te presenteren was een Europese primeur. Dat kan alleen dankzij de acteurs en actrices, klasbakken zijn het. Je merkte ook dat ze zich echt verbonden voelen met het thema. Niet op een toneel maar in de natuur staan, met de tekst werken en reageren op het publiek was ook voor hen nieuw. Ze vonden het een echte ‘leckerbissen’, weet Marc Hermans.

Het volledige team van het festival bestond uit 65 medewerkers, onder wie 25 acteurs en actrices van negen verschillende toneelverenigingen in de regio. Dankzij het succes van de eerste editie denkt het creatief team achter het archeofestival aan een volgende editie in 2024: ‘We hoopten vooraf dit elke vier jaar te kunnen doen. Maar nu durven we te denken aan elke twee jaar.’

Lees ook

Villa Ravensbosch, nog steeds een Romeins raadsel

Romeinen terug in Bocholtz met Theatertour

toon alles