31
mei
2018

Expositie ‘Reflections’ – doorlopend

Museum Romeinse Katakomben

Hoe wordt ‘de geschiedenis’ door de eeuwen heen uitgebeeld, en hoe is dit van invloed op jouw persoonlijke visie? Tijdens deze tentoonstelling brengen we verschillende gezichtspunten in beeld. Een spannende combinatie van beeld, geluid en interactie, en tegelijkertijd een boeiende reis door de tijd.

Bijzonder onderdeel van de expositie is een serie brieven, die de geschiedenis op strikt persoonlijke wijze belichten. We hebben een select gezelschap van schrijvers, wetenschappers, dichters en journalisten uitgenodigd om een persoonlijke brief te schrijven aan iemand uit het Romeinse verleden. Een bericht van mens tot mens, met ons hedendaagse leven als kader en vertrekpunt. Onze prachtige ondergrondse fresco’s worden namelijk bevolkt door de meest uiteenlopende personages. Markante mensen uit de Romeinse geschiedenis, inspirerende mythologische en bijbelse figuren, maar ook mensen die vertegenwoordigers zijn van het dagelijkse leven in de 3e en 4e eeuw.

De schrijvers hebben een lijst ontvangen van al deze personages, en zij hebben vervolgens een ‘gesprekspartner’ uitgekozen. De brieven worden gepresenteerd op grote panelen in een van onze mooie ondergrondse expositieruimtes. Deelnemers: Wiel Kusters, Chantal van Dam, Maarten van den Berg, Anya Niewierra, Edwin Smet, Piet Snijder en Lex Bijlsma.

Daarnaast wordt via monumentale videoprojecties onze persoonlijke perceptie met betrekking tot de geschiedenis gevisualiseerd, in een prachtig ondergronds filmzaaltje. Aanvullend kun je een exclusief voor deze expositie ontwikkelende themarondleiding boeken, waarbij onze beeldvorming door de eeuwen heen centraal staat.

Deze bijzondere expositie is ontstaan in samenwerking met het Clemens Sels Museum in Neuss (D). Wij bieden daarom vanaf 20 april een combinatie-ticket aan, zodat je beide musea tegen gereduceerd tarief kunt bezoeken. Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar info@katakomben.nl. Ons team helpt je met plezier verder.

handig om te weten

  • Dinsdag t/m zondag 11:00 - 16:00 uur
  • Volwassenen €4,75 | kinderen tot 12 jaar gratis | museumjaarkaart gratis
Hoe kom ik meer te weten?