06
jun
2018

Fietstocht ‘Op het spoor van de Via Belgica’

Voerendaal

De Via Belgica liep van Boulogne-sur-Mer naar Keulen! Een 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg, die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. De weg liep – ten opzichte van de huidige landsgrenzen – dwars door Zuid-Limburg en kwam bij Maastricht de grens over en vervolgde haar weg langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal naar Heerlen en tenslotte Landgraaf.

Leden van de WoW-groep (Wandelen Op Woensdag, uit Ubachsberg) raakten besmet met het Via Belgica-virus en creëerden samen met Zomerfestival Voerendaal een fietstocht ‘Op het spoor van de Via Belgica’.

Ontdek tijdens deze fietstocht hoe Voerendaal en Valkenburg er in de Romeinse tijd hebben uitgezien en laat je onderweg verrassen door bijzondere extraatjes en gasten. Stops bij onder andere de Romeinse villa van Voerendaal Ten Hove en de wachttoren Goudsberg. De fietstocht is ongeveer 35 km en kan begeleid (met gids) of onbegeleid worden gefietst op een reguliere of elektrische fiets. De begeleide groep start om 10.00 uur bij het gemeentehuis van Voerendaal. Individuele fietsers kunnen op ditzelfde punt starten tussen 10.00 uur en 10.30 uur en krijgen de route mee. Tussen 12.30 uur en 13.30 uur pauzeren we bij Château St. Gerlach en worden we ontvangen door een bijzondere gast! Deelname aan de fietstocht is gratis, maar kan aangevuld worden met koffie/thee en vlaai of lunch tegen betaling bij Burgemeester Quicx (Château St. Gerlach).

Inschrijven vóór 23 mei 2018 bij Jef Brouwers.

Wil je deze prachtige route fietsen, maar beschik je niet over de juiste fiets? Huur dan een E-bike bij Roger Flucken Fietsspecialist en fiets op je gemak door het Zuid-Limburgse land.

De fietstocht is eveneens in samenwerking met de Toneelvereniging Voerendaal.

handig om te weten

  • Vrije toegang
  • Startpunt gemeentehuis Voerendaal
  • Start 10:00 uur
Hoe kan ik mij inschrijven?