305

Een plek van samenkomen, gaan, eten & slapen

Ontmoet Anna

Een treinstation is een plek van ontmoetingen. Dat geldt zeker voor Meerssen. In het oude stationsgebouw uit 1901 draait alles om verbinding met elkaar. Bij Ontmoet Anna kun je samenkomen om te vergaderen, overnachten, wandelen met een landschapsgids, genieten van de bijzondere streekkeuken en bij goed weer op het terras zitten.

Otto en Anna beheren de meest sfeervolle ontmoetingsplek van Meerssen en omstreken. Anna is een warme gastvrouw die gezond en duurzaam kookt met de lekkerste ingrediënten uit de streek. Otto is dol op het Zuid-Limburgse landschap en zijn rijke geschiedenis. Hij neemt je mee naar buiten en vertelt je de mooiste verhalen, ook over Romeins Meerssen (Marsna).

Ontmoet Anna serveert door de Romeinen geïntroduceerde Limburgse lekkernijen. Reserveer en neem plaats aan een grote tafel en geniet van het vers bereide, regionale eten en nieuwe ontmoetingen. Met goed weer bestel je op het terras een Romeinse proefplank. De karakteristieke stationschefwoning is een ideale uitvalsbasis om de Via Belgica te ontdekken.

ontdekken

  • Logeer in een oud stationsgebouw
  • Geniet samen van de door de Romeinen geïntroduceerde Limburgse lekkernijen
  • Ontdek Romeins Meerssen met een landschapsgids
  • Geniet met goed weer op het terras van de streekkaart
12
sep
2021
12
dec
2021

Rare Romeinen die mensen?

Alleen voor nieuwsgierige en leergierige kinderen!

Natuurhistorisch Museum Maastricht
19
jun
2021
09
jan
2022

Villa Voerendaal (op locatie)

Van vondst tot verrassend verhaal

Heerlen
03
okt
2021
03
okt
2021

Festival Via Belgica

Voed de Romein in je

Heerlen
onderdeel van route onderdeel van route onderdeel van route

leuk om te weten

Meerssen: een internationale tussenstop
Station Meerssen ligt aan de eerste internationale treinverbinding van ons land, dat was de spoorlijn tussen Maastricht en Aken. De huidige treinverbinding (de Heuvellandlijn) volgt bijna dezelfde route als de Via Belgica en maakt het makkelijk het Nederlandse gedeelte van de oude Romeinse weg te verkennen. De Via Belgica was destijds alles behalve grensoverschrijdend. Ze verbond de ene Romeinse nederzetting met de andere. Tussen Boulogne-sur-Mer en Keulen zijn er nu drie grenzen die de Via Belgica opdelen in een Frans, Belgisch, Nederlands en Duits gedeelte.

contact

www.ontmoetanna.nl