Een plek van samenkomen, gaan, eten & slapen
Ontmoet Anna
Een treinstation is een plek van ontmoetingen. Dat geldt zeker voor Meerssen. In het oude stationsgebouw uit 1901 draait alles om verbinding met elkaar. Bij Ontmoet Anna kun je samenkomen om te vergaderen, overnachten, wandelen met een landschapsgids, genieten van de bijzondere streekkeuken en bij goed weer op het terras zitten.
Otto en Anna beheren de meest sfeervolle ontmoetingsplek van Meerssen en omstreken. Anna is een warme gastvrouw die gezond en duurzaam kookt met de lekkerste ingrediënten uit de streek. Otto is dol op het Zuid-Limburgse landschap en zijn rijke geschiedenis. Hij neemt je mee naar buiten en vertelt je de mooiste verhalen, ook over Romeins Meerssen (Marsna).
Ontmoet Anna serveert door de Romeinen geïntroduceerde Limburgse lekkernijen. Reserveer en neem plaats aan een grote tafel en geniet van het vers bereide, regionale eten en nieuwe ontmoetingen. Met goed weer bestel je op het terras een Romeinse proefplank. De karakteristieke stationschefwoning is een ideale uitvalsbasis om de Via Belgica te ontdekken.
ontdekken
- Logeer in een oud stationsgebouw
- Geniet samen van de door de Romeinen geïntroduceerde Limburgse lekkernijen
- Ontdek Romeins Meerssen met een landschapsgids
- Geniet met goed weer op het terras van de streekkaart
aug
2022
aug
2022
Archeologisch Festival Sempervivetum
Het Archeologisch Festival SEMPERVIVETUM MMXXII (2022) is een theatervoorstelling, waarin op verschillende locaties in de Romeinse Vallei van Bocholtz scenes worden opgevoerd, met als centrale thema’s: de rol en betekenis van het Romeinse verleden voor deze streek.
Simpelveldmei
2022
sep
2022
Tentoonstelling: Oevers vol Romeinen
Een interactief familieavontuur
Limburgs Museum, Venloleuk om te weten
- Meerssen: een internationale tussenstop
- Station Meerssen ligt aan de eerste internationale treinverbinding van ons land, dat was de spoorlijn tussen Maastricht en Aken. De huidige treinverbinding (de Heuvellandlijn) volgt bijna dezelfde route als de Via Belgica en maakt het makkelijk het Nederlandse gedeelte van de oude Romeinse weg te verkennen. De Via Belgica was destijds alles behalve grensoverschrijdend. Ze verbond de ene Romeinse nederzetting met de andere. Tussen Boulogne-sur-Mer en Keulen zijn er nu drie grenzen die de Via Belgica opdelen in een Frans, Belgisch, Nederlands en Duits gedeelte.