Via Belgica Wandel III-daagse 2021

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt de allereerste Via Belgica Wandel III-daagse plaats. Marcheer op eigen tempo en gelegenheid dwars door Zuid-Limburg, van Maastricht tot Rimburg of andersom. Tijdens 70 kilometer verdeeld over drie dagmarsen, trekt een Romeins landschap aan je voorbij: boerderijen omringd door glooiende graanvelden en nederzettingen gesticht rond bruggen en kruispunten. Ook zijn er allerlei Romeinse bezienswaardigheden. Wandel zorgeloos over dit langeafstandswandelpad met de gratis routebeschrijving of met de Via Belgica-app  en met de markeringen langs de weg.

Volg de Via Belgica en ontdek
Zuid-Limburg in de voetstappen
van de Romeinen

 • 70 kilometer wandelplezier
 • 3 dagmarsen
 • 8 treinstations langs de route
 • 101 Romeinse bezienswaardigheden
 • 882 routemarkeringen
 • 1 gratis routebeschrijving

Schrijf je in

Bewandel de Via Belgica tijdens het weekend van 18, 19 en 20 juni en laat ons weten dat je meeloopt. Schrijf je hier GRATIS in en ontvang de routebeschrijving en andere handige informatie over dit evenement in je mailbox. Bovendien maak je kans op de Via Belgica Wandel III-daagse wandelpin!

NB: Na inschrijving ontvang je een digitaal ticket. Je hoeft dit niet uit te printen of te laten zien. De bedoeling is dat je op eigen gelegenheid op pad gaat: wanneer, hoe laat en welk startpunt mag je zelf bepalen.

Inschrijven

Vind jouw weg

Verdwalen op de Via Belgica is niet aan de orde. Met een routebeschrijving uitgewerkt in twee richtingen, een app met routenavigatie en de markeringen langs de weg vliegen de wandelkilometers zorgeloos onder je door. Schrijf je hierboven in om de PDF met routebeschrijving te ontvangen.

Win de wandelpin

Ter ere van de eerste Via Belgica Wandel III-daagse is er een prachtige pin ontworpen om je wandelprestatie te bezegelen. Onder geregistreerde deelnemers verloten we 10 van deze bijzondere pins. Niet gewonnen? Deze mooie wandelpins zijn vanaf 21 juni te koop via wandelpin.nl

De Via Belgica-app

Download de gratis Via Belgica-app. Die helpt je navigeren over de wandelroutes van de Via Belgica, zowel over het langeafstandspad als over de rondwandelingen. Ook ontdek je al het erfgoed dat de Romeinen achterlieten langs de weg. Dat kun je zien, voelen, proeven en beleven in musea en attracties en bij archeologische opgravingen en aangesloten ondernemers, de Vrienden van de Via Belgica.

Download in de App Store
Download in Google Play Store

Rustmoment op de route

Langs de Via Belgica wonen en werken de Vrienden van de Via Belgica. Dat zijn ondernemers die een link hebben met het Romeins verleden. Zij ontvangen jou als wandelaar gastvrij en geheel in stijl in hun restaurants, hotels, b&b’s, bakkerijen, cafés en andere gelegenheden. Zij zorgen voor het perfecte rustmoment tijdens jouw reis over de Via Belgica.

In de routebeschrijving, die je ontvangt na inschrijving, zie je per etappe welke horeca je op de route tegenkomt.

Arriva weekendactie!

Speciaal voor de Via Belgica Wandel III-daagse kun je bij Arriva een voordelig e-ticket aanschaffen. Je betaalt namelijk nu maar € 20,- p.p. in plaats van € 41,70. Het ticket is het hele weekend geldig vanuit verschillende plekken in Limburg (Roermond/Sittard/Maastricht) zowel voor trein als bus en zelfs grensoverschrijdend (Aken) geldig!

Koop het ticket

Plan je wandelweekend

De Via Belgica langeafstandswandelroute is goed te bereiken met openbaar vervoer. De etappes lopen van treinstation naar treinstation, maar met acht stations op de route deel je je eigen traject flexibel in. Zorg dat je je ov-chipkaart bij je hebt!

 

Liever met de auto?

Dan kan parkeren ook gratis of goedkoop in:

 • Maastricht: P+R Maastricht Noord
 • Meerssen: gratis parkeren bij treinstation
 • Houthem: gratis parkeren bij Chateau St. Gerlach
 • Valkenburg: P+R Valkenburg
 • Heerlen: parkeerterrein Nieuw Eyckholt (€1,-/dag, 12 minuten lopen naar station)
 • Eygelshoven: Markt P+R Eygelshoven Markt
 • Rimburg: parkeerplaats ter hoogte van Rincksweg 1