Nieuw boek bundelt drie jaar onderzoek naar Romeinse villa Voerendaal

Auteur: Harry Lindelauf
Fotografie: Omslag boek en sfeerimpressie tentoonstelling Tongeren.

Nieuw boek bundelt drie jaar onderzoek naar Romeinse villa Voerendaal

Onder akkers langs de Steenweg in Voerendaal liggen de resten van de grootste Romeinse villa in Nederland. Om een idee te geven over de omvang: de zuilengalerij van de villa was 150 meter lang en in de graanschuur kon pakweg 100.000 kilo graan worden opgeslagen. In een nieuw boek bundelt het Limburgs Museum in Venlo de resultaten van drie jaar onderzoek: Villa Voerendaal, van vondst naar verrassend verhaal. De teksten zijn zeer toegankelijk voor jong en ouder. De verschijning van het boek is gekoppeld aan de tentoonstelling ‘Oevers vol Romeinen’. De titel verwijst naar de Rijn en de Maas. Onderdeel van de tentoonstelling is het zandstenen hoofd van de Dame van Voerendaal, gevonden op een heuvel bij de Via Belgica. De Dame van Voerendaal neemt de bezoeker mee door de tentoonstelling.

Foto’s in Tongeren

Ook het Gallo-Romeins Museum in Tongeren stelt in een nieuwe tentoonstelling de Romeinen centraal.Het toont 150 foto’s onder de de titel ‘Imperium Romanum – Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Seiland fotografeert al 15 jaar lang overblijfselen van het Romeinse Rijk in Europa en Noord-Afrika. Bij elke foto geeft het museum heldere, beknopte informatie.

Oevers vol Romeinen, tot 5 september 2022
www.limburgsmuseum.nl

‘Imperium Romanum – Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’ tot 15 januari 2023
www.galloromeinsmuseum.be

Lees ook

Het aquaduct van Tongeren was voor Romeins leger een gigaklus

Succes Heel Heerlen Graaft zorgt voor vervolg

toon alles