Heel Heerlen Graaft! – De eerste boringen

Auteur: Anja Neskens
Fotografie: APG

De eerste boringen zijn geplaatst in de Ingenieur Dingertuin in Heerlen.
Regioarcheoloog, Hilde Vanneste en archeoloog Roel Roggen (RAAP) hebben op verschillende plaatsen in de Ingenieur Dingertuin in Heerlen boringen geplaatst. Ze willen meer ontdekken over de bodemopbouw. Gelukkig bleek deze op verschillende plaatsen nog onaangeroerd.
Er kunnen dus zeker nog sporen, vondsten en structuren uit de Romeinse tijd aanwezig zijn. Van een muur of een scherf tot een mooi voorwerp. Op Zondag 18 juni, tijdens de Nationale Archeologiedagen, is de Kick-off van ‘Heel Heerlen Graaft!’. Dan zal in de Ingenieur Dingertuin¬†tussen 13u45 en 17u het eerste putje gegraven worden. Wij zijn alvast benieuwd. Jij ook?
Van 13u tot 17u kan je op diverse plaatsen in Heerlen activiteiten beleven: zeven naar vondsten, een skelet opgraven, koken met de Romeinse kok, scherven kleven en nog zo veel meer. Haal je programmaboekje op bij De Vondst, Raadhuisplein 20, in Heerlen vanaf 13u.

Lees ook

Het aquaduct van Tongeren was voor Romeins leger een gigaklus

Succes Heel Heerlen Graaft zorgt voor vervolg

toon alles