Doe jij mee met de designsprint?

Auteur: Anja Neskens
Fotografie: The Next Lab

Creatieve driedaagse voor meer beleving rondom Via Belgica

Het is een veelgehoorde wens bij de partners die samenwerken in het Via Belgica-project en bij het publiek: maak dat er langs de route tussen Riemst en Rimburg meer te zien is van ons Romeins verleden.

Wil jij ons helpen? Lees dan zeker verder en we hopen je te mogen verwelkomen.

Die wens is dan ook de vonk voor de opdracht aan een team van creatievelingen: bedenk 11 verschillende elementen die zorgen voor Romeinse beleving op straat en in het landschap. Een bont gezelschap van ambtenaren, ondernemers, studenten en ontwerpers. Brandstof voor de creatieve drie-daagse zijn de resultaten van een publieksonderzoek afgelopen zomer. Ook daar was de vraag hoe er meer beleving kan komen langs de Via Belgica-route.

Marieke Kraak en Jeroen Kraak van ‘The Next Lab’ gaan met jullie aan de slag. Dit proces zal in enkele fasen opgesplitst worden. Een designsprint van 5 dagen, waarvoor we 3 dagen met het hele team brainstormen. Dit zal plaatsvinden op 25, 26 en 27 oktober (begrijpen, bedenken en beslissen) in de Brigthlandcampus in Heerlen. We weten dat het een grote inspanning is maar de designsprint is niet mogelijk zonder een deelname gedurende de drie dagen.

Op 8 (gezinnen) en 10 november ( 55 plussers) worden de ontwerpen voorgelegd aan een testgroep. Uit de reacties moet duidelijk worden of de ontwerpen aan hun doel beantwoorden. Opmerkingen vanuit de testgroep worden verwerkt in de eindontwerpen. Die worden 20 november van 10 tot 12 uur gepresenteerd tijdens een online sessie.

 

De 11 ontwerpen zijn bestemd voor de gemeenten Riemst, Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Voerendaal, Heerlen, Simpelveld en Kerkrade. Heerlen heeft vier ideeën gevraagd voor het Romeins kwartier.

 

Aanmelden voor deelname aan de testgroep kan tot 15 september per mail: info@viabelgica.eu.

Lees ook

Een snelkookpan vol Romeins WOW-gevoel

Expositie over de Romeinse idylle met een rijke tijdmachine.

toon alles