Geniet deze kerstvakantie van de magische lichtwandelingen in Zuid-Limburg. Met artificial intelligence komen Romeinen, Bataven, Germanen en Galliërs tot leven. Elk met een spannend, betoverend of intrigerend verhaal. Tegen wie vechten ze? Met wie trouwen ze? Of zijn er misschien intriges?

Ontdek het tijdens één van de 6 lichtwandelingen van 1,2 tot 3,5 km, tussen 18 uur en 22 uur. Elk kwartier vertrekt er een nieuwe groep.  Tijdens de tocht word je verwend met activiteiten van lokale ondernemers en verenigingen.
Ben je tussen 6 en 12 jaar? Vraag dan zeker naar de speurtocht aan het startpunt van de wandeling. En wie weet ontvang je een leuke beloning.

De Romeinen leefden in het Zuid-Limburgse Heuvelland, net als jij en ik. Benieuwd hoeveel Romeins bloed er nog door jouw aders stroomt? Boek dan snel je gratis tickets voor één van de zes lichtwandelingen hieronder. Let op: de plaatsen zijn beperkt.

LET OP: DE LICHTFESTIVALS ZIJN HELAAS TEN EINDE, MAAR HET WAS EEN SUCCES. WE ZIJN JULLIE ERG DANKBAAR VOOR JULLIE ENTHOUSIASME EN AANWEZIGHEID!

  • Meerssen
  • Heerlen
  • Maastricht
  • Voerendaal
  • Simpelveld
  • Valkenburg

Vrijdag 22 december in Meerssen
Magische lichtwandeling ‘Lux’

Op vrijdag 22 december word je in Meerssen tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 1.7 km in het centrum. Het startpunt van de route ligt aan op de Markt bij de basiliek van het Heilig Sacrament. Elk kwartier vertrekt er een groep. Reserveren is dus verplicht.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Meerssen, zoals: kunstenaar Wil van der Laan, Romeinse re-enactors, SamSam, Conne5t. enz.

Ook de driedaagse Keersjmès in Meerssen op 21, 22 en 23 december brengt je in hogere sferen. Tijdens dit kerstevent zijn diverse koren en kunstenaars actief in het centrum van Meerssen. Op donderdag en vrijdagavond worden er voor jong en oud twee grote events georganiseerd. Op zaterdag is er een kerstevent op de markt waarbij diverse koren en artiesten komen optreden.

Extra: deze route is toegankelijk voor mindervaliden.

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!

Woensdag 27 december in Heerlen
Magische lichtwandeling ‘Lux’

Op woensdag 27 december word je in Heerlen tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 3 km in het centrum. Het startpunt van de route ligt aan het stationsgebouw ‘Maankwartier’. Elk kwartier vertrekt er een groep. Reserveren is dus verplicht.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Heerlen, zoals: het filmhuis Royal, Delicious, Outpoet, Thermenmuseum, de Twee Gezusters, Romeinse re-enactors, enz. Op woensdag 27 december geniet je eveneens van ‘Wintertijd Heerlen’. Voor meer info: Wintertijd Heerlen – 14 december 2023 t/m 7 januari 2024.

Extra: deze route is toegankelijk voor mindervaliden.

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!

Donderdag 28 december in Maastricht
Magische lichtwandeling ‘Lux’

Op donderdag 28 december word je in Maastricht tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 1,9 km in het centrum. Het startpunt van de route ligt aan het Mosae Forum. Elk kwartier vertrekt er een groep. Reserveren is dus verplicht.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Maastricht, zoals: Vlam Literair Genootschap, Dansschool Reality, Centre Céramique, Würst en Co, Romeinse re-enactors, enz.

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!

Vrijdag 29 december in Voerendaal
Magische lichtwandeling ‘Lux’

Op vrijdag 29 december word je in Voerendaal tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 3 km in het centrum. Het startpunt van de route ligt aan het station. Elk kwartier vertrekt er een groep. Reserveren is dus verplicht.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Voerendaal, zoals: Ballet Ritmo, Café de Haas, Kasteel Cortenbach, Romeinse re-enactors, enz.

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!

Zaterdag 30 december in Simpelveld/Bocholtz
Magische lichtwandeling ‘Lux’

Op zaterdag 30 december word je in Simpelveld tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 1,3  km in het centrum. Het startpunt van de route ligt aan het station van Simpelveld. Elk uur word je exclusief en gratis opgepikt door de Miljoenenlijn. In een half uurtje spoor je rustig naar het centrum van Bocholtz. Ben je klaar met de magische wandeling in Bocholtz? Dan kan je elk uur (19u, 20u, 21u, 22u en 23u) gratis terugrijden met de Miljoenenlijn naar het station van Simpelveld.

Tijdens de magische wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Bocholtz, zoals de heemkundevereniging en One2Dance.

Extra: deze route is toegankelijk voor mindervaliden.

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!

Zaterdag 6 januari in Valkenburg
Magische lichtwandeling ‘Lux’

Op zaterdag 6 januari word je in Valkenburg tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 3 km in het centrum. Het startpunt van de route ligt aan het station. Elk kwartier vertrekt er een groep. Reserveren is dus verplicht.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Valkenburg, zoals: balletschool Chantalle Meeuwis, Interalter, Museum Romeinse Katakomben, Restaurant De Beren, Romeinse re-enactors, enz.

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!

Op pad met een gids? Dat kan…

Ga mee op pad langs de lichtprojecties van Romeinse personages? Gids Jenny Kranendonk neemt je mee op een bijzondere route waarbij een stukje Romeins verleden wordt afgewisseld met interessante weetjes en feiten uit de recente geschiedenis. Tel daar enkele verrassende activiteiten en optredens bij op en je hebt de ingrediënten voor de wandelingen van lichtfestival Lux.

Praktisch:

Duur: 2 uur

Prijs: 10 euro per persoon

Aanvangsuur: 19 uur

Waar: Heerlen – 27 december

Hoe inschrijven: rechtstreeks via Jenny – info@stadswandelingheerlen.nl