18
jun
2021
20
jun
2021

Bezoek de speren van ArcheoRoute Limburg

Tijdens de Nationale Archeologiedagen

Simpelveld, Voerendaal, Klimmen

Ook in de gemeente Voerendaal hebben de Romeinen hun sporen duidelijk achtergelaten. Op twee plekken is tijdens graafwerkzaamheden de verbindingsweg tussen Bologne sur Mer en Keulen aangetroffen, de huidige Via Belgica. De toren van de kerk in Klimmen is vermoedelijk een Romeinse wachttoren geweest. Het hoofd van de Dame van Voerendaal, laat de haardracht van een rijke Romeinse vrouw zien. In Voerendaal stond ook een van de grootste Romeinse villa’s van Nederland, waarvan de vondsten momenteel in een grootschalig landelijk onderzoek nader worden bestudeerd. Kortom de Romeinen wisten al dat het goed toeven is in Voerendaal.

Nieuwsgierig geworden naar de verhalen en vondsten over Romeins Voerendaal? Ze zijn nu te beluisteren en bekijken bij het archeologisch speerpunt op het Vrijthof in Klimmen naast de Sint Remigius kerk. Het speerpunt is een onderdeel van de ArcheoRoute Limburg, een project van de Provincie Limburg. Om de informatie te bekijken, installeert u de app Archeo Route Limburg 2.0, op uw telefoon (deze app werkt helaas niet op oudere modellen voor I Phone 6S). Na activatie van deze app, richt u uw telefoon op het speerpunt. Vervolgens krijgt u via de nieuwste technieken meer informatie over de Romeinse vondsten.

Download de app, ga op ontdekkingsreis en laat u mee terugvoeren in het Romeins verleden van Voerendaal.

Meer informatie over het project ArcheoRoute Limburg en de overige speerpunten in Limburg vind u op www.archeoroutelimburg.nl. Neem ook een kijkje bij het speerpunt ‘Onder de kerktoren’ op het kleine Kerkplein naast de Laurentiuskerk in Voerendaal over middeleeuws Voerendaal.

Simpelveld: Hulsveld, Lange Graaf, tegenover huisnr. 7.
Voerendaal: naast de kerk, Kerkplein, tegenover huisnr. 26.
Klimmen: bij de kerk, Vrijthof, tegenover huisnr. 6.

Download de app