07
apr
2019


Euregionale Geschiedenismarkt Rolduc

Kerkrade

In samenwerking met Geschichtsverein Baesweiler e. V. en de Stichting Eurode 2000+ organiseert Abdij Rolduc de 3e Euregionale Geschiedenismarkt.

Bekende onderzoekers/auteurs als Karen Jeneson en de Akense stadsarcheoloog Andreas Schaub, maar ook geschiedenisleraar Martin van der Weerden hebben wij weten te strikken. Dhr. Kuhn van Ammianusverlag zal een lezing over de eetgewoonten van de Romeinen geven. Peter Dinninghof zal spreken over het Romeinse toilet en wat er daarna kwam. Ook drankjes uit de Romeinse tijd,  waarover Katleen van de Brande veel te vertellen weet, kunnen tegen een kleine vergoeding worden geproefd. Het Thermenmuseum “Historisch Goud” zal met een aantal twee meter hoge zuilen, waarop u veel informatie over de Romeinen kunt ontdekken, aanwezig zijn. Het Spaans-Oostenrijkse regiment “Los Rios de Gutièrrez” en de muntslager Chris Stein zullen ook aanwezig zijn. Hij zal de Romeinse munt ‘Dinar’ slaan en te koop aanbieden.

Doelstelling van deze activiteit is het voorstellen van projecten, het tentoonstellen van publicaties, het houden van voordrachten, het uitwisselen van informatie en het leggen van onderlinge contacten. Dit alles onder de vlag van een gezellig samenzijn binnen de oude muren van abdij Rolduc.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.
De opening is om 11.00u in conferentiezaal 1.

Meer informatie (in het Duits) via www.geschichtsverein-baesweiler.de

Meer informatie