22
dec
2023
22
dec
2023

Lux – Meerssen

Magische lichtwandeling

Geniet deze kerstvakantie van de magische lichtwandelingen in Zuid-Limburg. Met artificial intelligence komen Romeinen, Germanen, Galliërs en Bataven weer tot leven. Elk met een spannend betoverend of intrigerend verhaal. Tegen wie vechten ze? Met wie trouwen ze? Of zijn er misschien intriges?

Ontdek het tijdens één van de zes lichtwandelingen van 1,2 tot 3,5 km, tussen 18 uur en 22 uur. Elk uur vertrekt er een nieuwe groep. Tijdens de tocht word je verwend met activiteiten van lokale ondernemers en verenigingen.

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Vraag dan zeker naar de speurtocht aan het startpunt van de wandeling. En wie weet ontvang je een leuke beloning.

 

Lux in Meerssen – Vrijdag 22 december

Op vrijdag 22 december word je in Meerssen tussen 18 uur en 22 uur verwend met een magische lichtwandeling van 1.7 km in het centrum. Het startpunt van de route ligt op de markt aan de basiliek van het Heilig Sacrament. Elk kwartier vertrekt er een groep. Reserveren is dus verplicht.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen in de intriges, huwelijken, ruzies, enz. van onze Romeinse voorgangers. Daarnaast kun je genieten van meerdere activiteiten van ondernemers en verenigingen uit Meerssen, zoals: kunstenaar Wil van der Laan, Romeinse re-enactors, SamSam, Conne5t. enz. Maar ook de driedaagse Keersjmès in Meerssen op 21, 22 en 23 december brengt je in hogere sferen.

 

DEZE ROUTE IS HELAAS UITVERKOCHT!