16
jun
2023
16
jun
2023

LEZING – Villa Voerendaal door Henk Hiddink

Nationale Archeologiedagen - Nederland

Voerendaal

Op vrijdag 16 juni komt archeoloog Henk Hiddink naar Voerendaal. In cultureel centrum De Borenburg vertelt hij over het wetenschappelijk onderzoek naar de Romeinse villa Voerendaal van de afgelopen vier jaar.

Langs de Steinweg in Voerendaal werden al in 1891 Romeinse muren ontdekt. Die bleken onderdeel te zijn van de meest indrukwekkende Romeinse villa van Nederland. In de jaren ’20, ’40 en ’80 van de vorige eeuw vonden er nieuwe opgravingen plaats. Aanvankelijk met prikstok en schep, later met moderne opgravingstechnieken. Helaas bleven de resultaten verborgen in archieven en depots.

Tot nu. Onder leiding van het Limburgs Museum dook een team van archeologen en specialisten vier jaar lang in alles wat nooit goed bekeken is. Laat u tijdens de nationale archeologiedagen meevoeren naar het Voerendaal van 2000 jaar geleden, door een van de onderzoeksspecialisten Henk Hiddink.

U bent van harte welkom! Het is prettig als u zich vooraf aanmeldt door een mail te sturen aan info@voerendaal.nl o.v.v. ‘Lezing Romeinse Villa’. Geeft u dan ook aan met hoeveel personen u de lezing wilt bezoeken? Tot dan.

  • Inloop: vanaf 19.00 uur
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Locatie: cultureel Centrum de Borenburg, Davidzaal, Furenthela 16 Voerendaal
  • Toegang: gratis

Dit is een initiatief van de gemeente Voerendaal.

inschrijven via info@voerendaal.nl