25
apr
2020
03
mei
2020

Online Nationale Romeinenweek

Ontdek al spelend thuis de Romeinse tijd in Nederland

De Nationale Romeinenweek van 25 april t/m 3 mei is vervangen door een online editie, met onder meer een online speurtocht, kleurplaten en recepten om het Romeins verleden je keuken binnen te halen.

Ook het Thermenmuseum Heerlen haakt hierbij aan. Spelenderwijs ontdekken kinderen online hoe de Romeinen hier vroeger leefden. Aan de hand van leerzame én leuke (doe)opdrachten kunnen ze luisteren, horen, voelen, spelen en ruiken. Leer bijvoorbeeld Romeinse koekjes bakken, maak een Romeinse armband en ga op onderzoek met de archeologen-toolkit. Kinderen leren meer over het verleden van hun eigen omgeving. Alle opdrachten zijn te vinden op de website van het Thermenmuseum: www.thermenmuseum.nl

Over het Thermenmuseum
Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw uit Nederland. Onlangs bleek uit onderzoek dat het badhuis het oudste stenen gebouw van Nederland is. Achter de schermen wordt nu hard gewerkt aan onder meer een looppad door de opgravingen, zodat bezoekers (zodra de deuren weer open mogen) het badhuis van heel dichtbij kunnen bekijken.

Bekijk het programma