19
jun
2021
20
jun
2021

Ontmoet een specialist bij De Vondst of het Limburgs Museum

Tijdens de Nationale Archeologiedagen

Heerlen & Venlo

Benieuwd wat het werk van een materiaalspecialist inhoudt? Je ontdekt het op zaterdag 19 juni in De Vondst in Heerlen en op zondag 20 juni in het Limburgs Museum in Venlo.

Ontmoet op beide locaties een aantal specialisten die meewerken aan het grote onderzoek naar de Romeinse villa van Voerendaal. Tweeduizend jaar geleden moet dit een enorm agrarisch bedrijf zijn geweest. In de afgelopen honderd jaar werden tijdens vier grote archeologische opgravingen wel 45.000 objecten gevonden, maar die waren nog nooit onderzocht. Tot nu! Want in opdracht van het Limburgs Museum startte een team van specialisten met het bestuderen en interpreteren van alle vondsten: aardewerken potten, amforen, munten, dakpannen, sieraden, noem maar op. Al die onderzoeken hebben tot veel verrassende nieuwe inzichten geleid.

Vraag de specialisten het hemd van het lijf!

Reserveren

Tentoonstelling Villa Voerendaal – Van vondst tot verrassend verhaal
Vanaf 19 juni 2021 is in De Vondst in Heerlen ook de tentoonstelling ‘Villa Voerendaal – Van vondst tot verrassend verhaal‘ te bezoeken, waarin de eerste resultaten van het veelbesproken onderzoek naar deze villa worden getoond.