10
okt
2019


Opening expositie ‘Latin Now’ en onthulling informatiepaneel Coriovallumstraat

Heerlen


In Heerlen geven we, samen met het Thermenmuseum, op 10 oktober het startsein voor de Nationale Archeologiedagen met de opening van de expositie ‘Latin Now’ en de onthulling van een informatiepaneel aan de Coriovallumstraat 17.

De reizende expositie Latin Now verkent de dramatische veranderingen in het taalgebruik in het Noordwesten van het Romeinse Rijk. Tegen het einde van de Romeinse overheersing is een lappendeken aan lokale talen vervangen door het Latijn als dominante taal. Latin Now probeert antwoord te geven op de vragen hoe, wanneer en waarom dit gebeurde.

Onder het pand aan de Coriovallumstraat 17 ligt een Romeinse kelder, ooit onderdeel van een Romeins stadshuis. Met het paneel maken we buiten zichtbaar wat nu alleen binnen, door een doorkijk bij Aquina Hollanders Makelaars, en via de ventilatiegaatjes aan de zijkant van het gebouw, te zien is. De kelder is bovendien opgenomen in de Via Belgica wandeling ‘Te voet door Coriovallum’ en de lange afstandswandeling van Heerlen naar Eygelshoven, te vinden in de Via Belgica gids en op viabelgica.eu.

Locatie:
Pand Aquina Hollanders makelaars
Coriovallumstraat 17
6411 CA Heerlen

Wanneer:
Donderdag 10 oktober 2019

Tijd: 
15.30 uur

Toegang gratis

Meer info