10
okt
2019
30
dec
2019

Gronden met de Romeinen

Tetteren, tateren en aarden in Coriovallum! Het Thermenmuseum staat in het teken van de Romeinse taal: van pop-up expositie tot knutselactiviteiten.

Heerlen

Tetteren en tateren in het Thermenmuseum
Het Thermenmuseum in Heerlen is de Nachtwacht van archeologisch Nederland. Daar moet je een keer geweest zijn! Met indrukwekkende restanten van het best bewaarde Romeins (publieke) badhuis van Nederland: 500 meter Romeins muurwerk en 2.500 m2 aan historie. Maar bezoek ook de vaste expositie met een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd. Ontdek hoe het leven in Zuid-Limburg compleet veranderde door de komst van de Romeinen 2000 jaar geleden. Veranderingen die ook nu nog steeds invloed hebben op onze omgeving en tradities.

Gronden met de Romeinen
Bezoek ook onze pop-up expositie ‘Gronden met de Romeinen’. Hier ontdek je welke rol de Latijnse taal speelde in de Romeinse samenleving, hoe ze met elkaar tetterden en taterden en welke vondsten er zijn gedaan met Latijnse inscripties. Knutsel en versier meteen ook je eigen kruikje en maak latin graffiti.

En verder…
Ook leuk: de audiotour door cosmeta Amaka. Zij weet alles van Romeinse make-up en hippe kapsels. Maar ontdek ook de badrituelen van de Romeinen in de expositie Open & Bloot, speel Romeinse spellen én bezoek de 3D-presentatie. Het Thermenmuseum is één brok cultuur. Kom langs en dompel je onder in de wereld van de Romeinen.

Openingstijden
Het Thermenmuseum is op alle dagen geopend m.u.v. de maandagen. Let op: ook gesloten op 24, 25, 31 december 2019 en 1 januari 2020. Op 26 december afwijkende openingstijden. Klik voor meer informatie zoals entreeprijzen en de openingstijden op onderstaande link.

Meer info