10
okt
2019


t/m 12 okt | Thermenmuseum: expo LatinNow – Heerlen

Heerlen

Op 10 oktober 2019 vindt de opening plaats van LatinNow, de tijdelijke Europese reizende expositie over het leven en spreken in het Romeinse westen. Hoe kon het Latijn zo succesvol zijn? Wat gebeurde met de lokale talen? De touring exhibition VOCES POPVLI komt met antwoorden. Een verrassend project met verdiepende inzichten die in Nederland alleen Heerlen aandoet.

En dat is niet niks, want Heerlen is daarmee als één van de weinige Europese steden uitverkorene. Vanaf 15 september trekt deze expositie in één maand door Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, België en Nederland om op scholen en in musea de latinisering van het Romeinse Westen uit te leggen.

Over LatinNow
Vind uit wat voor een effect Latijn had op de lokale bevolking en meertaligheid. VOCES POPVLI bestaat uit een expositie waarbij het onderzoeksteam klaar staat om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast biedt LatinNow een publiekslezing en activiteiten voor jong en oud om in contact te komen met het Latijn van de Romeinen. De taal verspreidde zich door economische en sociale druk en door de voordelen die kennis van het Latijn met zich meebracht, vergelijkbaar met het Engels van tegenwoordig.

Waarom Heerlen?
In Nederland heeft LatinNow hierbij gekozen om de touring exhibition op te bouwen in het Thermenmuseum. Waarom de keuze voor Heerlen? Omdat het Thermenmuseum gezien wordt als de Nederlandse ‘Nachtwacht’ binnen de archeologie. Iets om trots op te zijn.

LOCATIE
Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen

WANNEER?

  • don. 10 okt. 2019
  • vrij. 11 okt. 2019
  • zat. 12 okt. 2019

donderdag en vrijdag 10.00 – 17.00u., zaterdag 12.00 – 17.00u.

– Toegang gratis

Meer info