09
jun
2024
09
jun
2024

WANDELING – street art rondleiding Heerlen

MUSEUM MURALS

Thermenmuseum, Heerlen

Museum Murals

Als muralhoofdstad is Heerlen al lang bekend met het fenomeen van deze openbare kunstvorm. Dankzij Museum Murals komt er aan het eind van de zomer 2024 een gloednieuw exemplaar bij, geïnspireerd op het Romeinse badhuis, het grootste Romeinse monument van Nederland. De Italiaanse kunstenaar Gionata Gesi, bekend als Ozmo, zal de muurschildering maken. Waar en hoe het eruit zal zien, zal de komende tijd bekend worden. En u hebt ook inspraak over het uiteindelijke resultaat. In aanloop hiernaartoe is er een publieksprogramma samengesteld.

Museum Murals is een nationaal project van Het Mauritshuis in Den Haag. Voor 20 musea ontwikkelen 20 straatartisten 20 muurschilderingen. Dit hele project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de Vriendenloterij.

 

Zondag 9 juni 2024

Street art rondleiding ‘Fading colors’ door Sanne Gijsbers

van 13.00 tot 14.30 uur, start en einde bij Thermenmuseum

Tijdens deze rondleiding door dé street art expert van Heerlen, Sanne Gijsbers, leer je de achtergronden van deze openbare en deels ongeorganiseerde vorm van kunst beter te begrijpen. Je ziet dingen die je eerst niet zag en herkent verborgen boodschappen. De titel van deze rondleiding verwijst naar de tijdelijkheid van street art. Tijdens deze rondleiding zal een spannend nieuwtje worden gedeeld!

Deze activiteit is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt, dus aanmelden is nodig. Dat kan via reserveringen@historischgoud.nl.

Reserveer hier: